Predstavljena najnovija filmska priča iz serije najuzbudljivijih švedskih trilera

U Stokholmu je održano prvo zvanično medijsko predstavljanje glumaca i ekipe filma Devojka  u paukovoj mreži. Glumci Kler Foj, Silvia Houks, Kid Stenfild Stiven Merčant zajedno s rediteljem Fed Alvarezom obeležili su završetak snimanja najnovije filmske priče poznatih švedskih trilera.

Radi se o filmu po scenariju iz četvrte knjige koja nosi naziv Ono što nas ne ubije koja je nastavakMilenijum trilogije (Muškarci koji mrze ženeDevojčica koja se igrala vatrom i Kule od karata). Poslednji film bio je film Dejvida Finčera Muškarci koji mrze žene iz 2011. godine koji je ostvario uspeh i kod publike i kod kritike pa od 5 nominacija osvojio Oskara za najbolju montažu.

U četvrtoj knjizi Ono što nas ne ubije pratimo dobro nam poznate likove Lisbet Salander, mladu hakerku, i novinara Mikaela Blumkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, sajber-kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju primoraće beskompromisnog lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku da ponovno udruže snage. Reč je o trileru koji su obožavaoci dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbet Salander i Mikael Blumkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah.

U filmskoj verziji kultni lik Lisbet Salander igra Kler Foj, a Mikaela Blumkvista tumči švedski glumac Sverir Gudnason.

U filmu Devojka u paukovoj mreži glume i Silvia Houks koju smo nedavno gledali u filmu Blejd Raner 2049., Kid Stenfield, Kameron Briton. A u filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transksualni model. Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo i ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je da se u ovom nastavku insistiralo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma.

Značajno je pomenuti kako autor zadnje četvrte knjige, za razliku od prethodne tri,nije Stig Lašon koji je preminuo, već ju je napisao jedan od najboljih savremenih švedskih pisaca David Lagerkrant.

Inače, knjiga Ono što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva  filmska ekranizacija Muškarci koji mrze žene pobrala je pohvale tako da jedva čekamo decmbar, za kada je film Devojka u paukovoj mreži najavljen u bioskopima.

Slični naslovi

Vaš komentar