Odgovor na pitanje da li je Venom najneobičniji junak ili antijunak sazaćemo 4.oktobra kada film stiže na velika platna u bioskope širom Srbije

Centar pažnje filmske priče filma VENOM je jedan od najsloženijih Marvelovih likova, novinar Edi Brok, koji postaje domaćin vanzemaljskog stvorenja zvanog Venom.

Venom je opasan, strašan, nepredvidiv. Njegova mračna duhovnost odgovara samo njegovom predosećanju za nasilje. Sve te osobine oslikavaju se i u njegovoj spoljašnosti u velikim belim očima, ustima sa oštrim zubima i dugačkom zmijolikom jeziku.

U centralnoj radnji filma je Tom Hardi koji tumači lik novinara Edija Broka kojem se život promeni kada se uplete u istragu sumnjivih laboratorijskih testiranja na ljudima koja krenu po zlu. On i sam postaje deo laboratorijske priče, postaje Venom.

Venom je ponekad nalik demonu, ali kroz radnju filma on dobija smisao za humor, postaje vrlo duhovit, ponekad sarkastičan. Dakle, dva lika Edi i Venom, čine osnovu radnje filma. Oni se dopunjuju kako bi napravili novo stvorenje.

Tom Hardi je jedan od najboljih glumaca svih vremena, što je dokazao i ulogom u ovom filmu. On u filmu tumači lik simbiota. Kada simbiot naseljuje čoveka, on ga jede iznutra. U ovoj priči Edi i Venom su takav spoj. Ovaj britanski zavodnik je prihvatio taj težak glumački izazov, preuzeo rizik i uspešno izneo i najkomplikovanije scene. Tom teškom izazovu doprinela je dobra fizička spremnost zgodnog glumca, koji očito po izgledu njegovog isklesanog tela mnogo vremena provodi u teretani.

Uz Toma Hardija, u jednoj od glavnih uloga je i prelepa Mišel Vilijams, dok je za celokupnu filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Flajšer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave.

Lik Venoma osmišljen  je 1988. godine od strane pisaca Davida Mišelina i ilustratora Toda Mekfarlana i Majka Zeka.

 

Od 04. oktobra film VENOM je na redovnom repertoaru svih bioskopa u 2D i 3D verziji.

 

 

Slični naslovi

Vaš komentar